Module 5: Incompany cursus

Samenwerken om alle kinderen te leren schrijven met de hand!

 

Vanuit het multi-professionele platform SchrijvenNL (www.schrijvenNL.nl) werken wij aan de verbetering van de handschriftontwikkeling op de basisschool. Het boek Aan de slag met handschriftonderwijs. Over het belang van leren schrijven met de hand is daaruit voortgekomen, op vraag van uitgeverij Boom. De nieuwste wetenschappelijke inzichten worden vertaald naar de dagelijkse praktijk in de klas. Ook is er nu een set van 7 factsheets beschikbaar

Voor een teamscholing op een basisschool kunnen we het volgende aanbod doen.

Duur studiedag van 9.30 – 16.30 uur

 

Uitgangspunt is het boek Aan de slag met handschriftonderwijs en de factsheets.

Het boek is met een kortingscode van SchrijvenNL te bestellen bij Boom Testonderwijs:

https://www.boomtestonderwijs.nl/product/100-8373_Aan-de-slag-met-handschriftonderwijs.

De factsheets zijn te bestellen via SchrijvenNL: https://www.schrijvennl.nl/sass2/factsheets/.

Boek en factsheets dienen voorafgaand aangeschaft te zijn.

 

We komen met twee personen. De ochtend bestaat uit een plenaire gedeelte, in de middag is er een aparte invulling voor de groepen in onder- en bovenbouw. We kunnen dan gericht ingaan op vragen en praktische adviezen geven die meteen de volgende dag al toepasbaar zijn in de groep.

Voorbereiding:

·       Leerkrachten leveren van tevoren vragen aan vanuit hun dagelijkse praktijk in hun eigen groep en in relatie tot jullie          schrijfmethode.

·       Leerkrachten ontvangen een voorbereidingsopdracht in de vorm van de QuickScan-handschrift van de leerlingen uit hun         groep. Zij nemen deze QuickScan af voorafgaand aan de de studiedag en nemen de resultaten mee naar de studiedag.

Meer info over de QuickScan-Handschrift vind je op https://www.schrijvennl.nl/xx/

 

Opbrengsten:

·       Kennis van de laatste inzichten op het gebied van handschriftontwikkeling, met onder andere de afweging tussen blok- en         verbonden schrift, het hoe en waarom van typen naast het schrijven, de doorlopende leerlijn in de school en wanneer         doorverwijzen naar experts gewenst/noodzakelijk is.

·       Op de studiedag leren de leerkrachten hoe ze de Quickscan-Handschrift kunnen gebruiken voor een groepsoverzicht en wat         ze de leerlingen extra kunnen bieden ter verbetering van het handschrift op leesbaarheid en tempo. 

·       Aan het eind van de dag maken we met team een overzicht waarbij het team zelf concrete wensen en afspraken vaststelt         om na de studiedag verder mee aan de slag te gaan.

 

Docenten:

·       Twee docenten: onderwijsprofessional en kindertherapeut

Kosten:

·       Op aanvraag aan de hand van specifieke vraagstelling.

·       Er wordt geen BTW gerekend vanwege CRKBO erkenning.

 

SchrijvenNL

Mei 2022

 

Wilt u meer informatie over deze module 4, stuur dan een mail naar SchrijvenNL.nl@gmail.com

 

 

 

 

Contact SchrijvenNL

SchrijvenNL.nl@gmail.com

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode