Module 1: Basiscursus schrijfproblemen

Deze eendaagse basiscursus is gericht op het verwerven van kennis en vaardigheden bij kinderen met schrijfproblemen. De nieuwste inzichten vanuit de wetenschap worden vertaald naar de dagelijkse praktijk. 

Inhoud: Het doel van deze basiscursus is overdracht van kennis omtrent de ontwikkeling van schrijven, het leren schrijven en het kunnen herkennen van schrijfmoeilijkheden bij kinderen. Op deze dag komen de volgende onderwerpen aan bod: aandacht voor modellen in handschrift(ontwikkeling), het belang van leren schrijven, profielen van leerlingen met handschriftmoeilijkheden, opbouw handschriftontwikkeling en schrijfproces, motorische controle en motorisch leren. 

Doelgroep: (kinder) ergotherapeuten, (kinder) oefentherapeuten en fysiotherapeuten.

Data:
Dinsdag 17 september 2024
Maandag 10 februari 2025
Dinsdag 16 september 2025
 
 

Klik op deze link om je in te schrijven  www.schrijvennl.nl/links-/inschrijfformulier-voor-de-modules/

Docenten: Ingrid van Bommel, Marije Freriks & Anneloes Overvelde (maximaal 2 docenten zullen aanwezig zijn)

Locatie: Van der Valk Nijmegen/Lent. Van der Valk is goed bereikbaar met trein en auto.                                                                            Adres: Hertog Eduardplein 4, 6663 AN Nijmegen www.valknijmegen.nl/contact#route

Tijd: 9.15-17.00 uur

Kosten: 345 euro (inclusief de 7 gebundelde factsheets). Inclusief lunchbuffet en gratis parkeren

Accreditatie:

ADAP: 10 punten zijn toegekend voor Module 1. Voor Module 2 zijn 24 toegekend door het ADAP voor register ergotherapie en oefentherapie tot 14 maart 2026. Punten worden toegekend wanneer voldaan is aan de vereisten 100% aanwezigheid en de intervisie opdracht. 

KNGF & SKF: 9 punten 

Let op: Kinderoefentherapeuten in opleiding (BTK) kunnen de basiscursus (Module 1) in het eerste jaar volgen en de verdiepingscursus (Module 2) in het tweede jaar! Wanneer je voor beide cursussen inschrijft ontvang je 45 euro korting.

Klik op deze link www.schrijvennl.nl/links-/inschrijfformulier-voor-de-modules/

Heeft u vragen? Mail naar SchrijvenNL.NL@gmail.com

 

Contact SchrijvenNL

SchrijvenNL.nl@gmail.com

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode